STÅLINDUSTRIN

Vi erbjuder omfattande tjänster för stålindustrin världen över. Med över hundra års erfarenhet av stålbearbetning levererar vi ekonomiska, effektiva och optimerade lösningar för stålgjuteri.

Färdigt maskinbearbetat

Tack vare vår omfattande och mångsidiga maskinpark kan vi leverera färdigt maskinbearbetade produkter. Våra komponenter finslipas till exakta toleranser och testas för att garantera resultat som håller kvaliteten.

Laboratoriets kvalitetsgaranti

Vi har ett eget laboratorium och laboratoriepersonal. Detta är en förutsättning för vår trovärdighet och vår kvalitetskontroll. Genom materialprover får vi information om gjutstålets mekaniska egenskaper, korrosionshärdigheten och den kemiska sammansättningen. Vi bedriver dessutom metallurgiskt utvecklings- och forskningsarbete.

Vikten av simulation

De nyaste verktygen och programmen gör det möjligt att bedriva progressivt planeringsarbete. Vårt mål är att alltid tillverka högklassiga gjutprodukter. Vi går också igenom planer som våra kunder levererar och kan vid behov erbjuda utvecklingsidéer i tätt samarbete med kunden.

De bästa materialen

Våra vakuumtillverkade stålsorter är kända för sin utmärkta svetsbarhet och formbarhet vid maskinell bearbetning. Genom vakuumbehandling uppnår man ett otroligt högklassigt gjutmaterial vars halt av orenheter är mycket låg.

» Läs mer

Valsar

Våra valsar används i stålfabriker världen över. De tillverkas av vårt värmebeständiga, vakuumbehandlade Drumlok®-stål som utvecklats särskilt för användning vid höga temperaturer och under krävande förhållanden.

» Läs mer